Teletović i Leko autori najboljih novinarskih priča o pristupanju u EU

Novinarska nagrada za najbolju novinarsku priču o procesu pristupanja BiH u EU dodjeljuje se treću godinu zaredom

Teletović i Leko autori najboljih novinarskih priča o pristupanju u EU
Foto: Medtecheurope.org

Melisa Teletović, novinarka BHRT i Denis Leko, novinar Fene dobitnici su nagrade za najbolju novinarsku priču o pristupanju Bosne i Hercegovine u Evropsku uniju za 2022. godinu, koju organizira Direkcija za evropske integracije u saradnji s Društvom novinara BiH i uz podršku Švedske.

Teletović je nagrađena u kategoriji najbolji TV, video ili radijski prilog za priču koja govori o Ekonomskom i investicijskom planu za zapadni Balkan i projektima iz BiH, a Leko u kategoriji najbolji pisani novinarski tekst za priču o utjecaju finansijske pomoći EU na ekonomski i regionalni razvoj.

Nagrade i plakete su uručili Edin Dilberović, direktor Direkcije za europske integracije, Eva Gibson Smedberg, šefica razvojne suradnje Ambasade Švedske i Fedžad Forto iz Društva novinara BiH.

Novinarska nagrada za najbolju novinarsku priču o procesu pristupanja BiH u EU dodjeljuje se treću godinu zaredom, a organizira se u okviru obilježavanja Dana Evrope i Evropske sedmice u BiH, saopćeno je iz Direkcije za evropske integracije.

Izvor: BHRT

About The Author