Ukrajina pokreće TV na ruskom jeziku

Ukrajina planira da pokrene TV kanal na ruskom jeziku, sa ciljem pridobijanja ruskog stanovništva na istoku zemlje. Izjavio je Kirilo Timošenko, savjetnik predsjednika Volodimira Zelenskog. “Mora se priznati da je Ukrajina praktično izgubila informativni rat u cilju pridobijanja građana na okupiranim teritorijama Donbasa i Krima,” kazao je Timošenko za ukrajinsku novinsku agenciju Interfaks. “Međutim, ima […]

Ukrajina pokreće TV na ruskom jeziku
Foto: RSE

Ukrajina planira da pokrene TV kanal na ruskom jeziku, sa ciljem pridobijanja ruskog stanovništva na istoku zemlje. Izjavio je Kirilo Timošenko, savjetnik predsjednika Volodimira Zelenskog.

“Mora se priznati da je Ukrajina praktično izgubila informativni rat u cilju pridobijanja građana na okupiranim teritorijama Donbasa i Krima,” kazao je Timošenko za ukrajinsku novinsku agenciju Interfaks.

“Međutim, ima još šansi da se situacija promijeni. Radimo na opciji pokretanja kanala na ruskom, sa kojim ćemo biti u stanju da pokrivamo populaciju koja govori ruski širom svijeta,” istakao je Timošenko.

Ovom televizijom bi trebala da upravlja država, ali bi se prikazivali sadržaji privatnih televizija.

Izvor: RSE

About The Author