ŠTO PRIJE RASVIJETLITI MOTIVE POKUŠAJA UBOJSTVA KOVAČEVIĆA

U BHN Klubu novinara Banjaluka održan je treći sastanak nakon pokušaja ubistva novinara BN TV Vladimira Kovačevića 26. avgusta. Učesnici sastanka još jednom su apelovali da policija i tužilaštvo istragu dovedu do kraja i da što prije otkriju motiv pokušaja ubistva Kovačevića, te nalogodavce. Tema sastanka bili su i sve učestaliji slučajevi prenošenja neprovjerenih i […]

ŠTO PRIJE RASVIJETLITI MOTIVE POKUŠAJA UBOJSTVA KOVAČEVIĆA

U BHN Klubu novinara Banjaluka održan je treći sastanak nakon pokušaja ubistva novinara BN TV Vladimira Kovačevića 26. avgusta.

Učesnici sastanka još jednom su apelovali da policija i tužilaštvo istragu dovedu do kraja i da što prije otkriju motiv pokušaja ubistva Kovačevića, te nalogodavce.

Tema sastanka bili su i sve učestaliji slučajevi prenošenja neprovjerenih i nepotpisanih tekstova raznih portala pogotovo na javnim servisima, uključujući i tekst “Davor Dragičević: Heroj na smrti svoga sina”.

BHN Klub novinara Banjaluka oštro je osudio takvu praksu RTRS-a i SRNA-e, jer dovodi u opasnost ne samo osobe pomenute u takvim tekstovima, već i novinare uopšte zato što stvaraju atmosferu nepovjerenja i netrpeljivosti prema medijima i novinarima, uključujući i zaposlenike RTRS-a i SRNA-e.

BHN Klub novinara Banjaluka poručuje da je dužnost i obaveza svih medija da poštuju profesionalne i etičke kodekse te da rade u interesu javnosti prije svega, a naročito javni servisi.

bhnovinari.ba

About The Author