Štab civilne zaštite Općine Konjic osudio izvještavanje Face TV-a

Reporter obučen u zaštitno odijelo Konjic nazvao bh. Wuhanom

Štab civilne zaštite Općine Konjic osudio izvještavanje Face TV-a
Foto: Face TV

Štab civilne zaštite Općine Konjic najoštrije je osudio neprimjereno izvještavanje novinara Face TV, ocijenivši da je javljanje reportera pretjerano uznemiravanje i širenje straha među građanima Konjica i cijele Bosne i Hercegovine.

Kako su saopćili, prilog Face TV-a emitiran je u emisiji „Centralni dnevnik“ 28. marta, a općina Konjic upoređena je s gradom Wuhan u Narodnoj Republici Kini, koji je označen kao epicentar svjetske pandemije koronavirusa Covid-19.

– Reporter je bio potpuno obučen u zaštitno odijelo koje nije propisano naredbama o ličnoj zaštiti osoba te je cijeli prilog snimao u njemu. Istovremeno, kamerman nije bio obučen u takvu vrstu odijela što upućuje na to da je prilog rađen tendenciozno i s namjerom izvršenja uznemiravanja – smatraju Štabu civilne zaštite.

Zatražili su hitnu reakciju nadležnih državnih organa, a prije svega Regulatorne agencije za komunikacije BiH (RAK) i nadležnih tužilaštava.

U prilogu je prikazano kako reporter pred ulazom u Konjic oblači zaštitno odijelo, stavlja masku, a zatim ulaze u Konjic gdje je razgovarao s lokalnim stanovništvom koje nije nosilo ni maske ni rukavice.

Naveo je i da je ekipa Face TV-a među prvim medijskim ekipama koja je ušla u Konjic, ali taj grad ne nalazi se u karanteni i svako može u tamo ući.

Izvor: Klix

About The Author