SRBIJA: Uručene nagrade UNS-a

Udruženje novinara Srbije (UNS) uručilo je godišnje nagrade najboljim novinarima u ovoj godini. Glavnom uredniku „Nedeljnika“ Veljku Laliću uručena je nagrada za borbenost u novinarstvu „Aleksandar Tijanić“. Dobitnik nagrade za životno djelo je glavni urednik nedjeljnika „Vreme“ Dragoljub Žarković. Drugi dobitnik ovogodišnje UNS-ove Nagrade za životno djelo, novinar u penziji i dugogodišnji urednik šahovske rubrike […]

SRBIJA: Uručene nagrade UNS-a

Udruženje novinara Srbije (UNS) uručilo je godišnje nagrade najboljim novinarima u ovoj godini.

Glavnom uredniku „Nedeljnika“ Veljku Laliću uručena je nagrada za borbenost u novinarstvu „Aleksandar Tijanić“.

Dobitnik nagrade za životno djelo je glavni urednik nedjeljnika „Vreme“ Dragoljub Žarković.

Drugi dobitnik ovogodišnje UNS-ove Nagrade za životno djelo, novinar u penziji i dugogodišnji urednik šahovske rubrike u „Politici Ekspres“ je Branislav Rakić.

Novinaru beogradskog dopisništva Al Jazire Balkans Marku Subotiću uručena je nagrada “Laza Kostić“ za izvještaj.

Dopisniku Radio-televizije Srbije iz Kruševca i Rasinskog okruga Dragoslavu Gogiću, uručena je nagrada „Laza Kostić“, za reportažu „Život na Ibru“.

Nagrada „Laza Kostić“ za satiru uručena je uredniku rubrike TRN („Tako Reći Nezvanično“) u „Večernjim novostima“ Bojanu Ljubenoviću.

Fotoreporter „Politike“ Anđelko Vasiljević zahvalio je žiriju na nagradi „Laza Kostić“ za fotografiju i rekao je da mu je velika čast da dobije priznanje od svog Udruženja.

Nagrada „Bogdan Tirnanić“ za komentar uručena je kolumnistici „Blica“ Olji Bećković.

„Zlatna povelja“ za  dugogodišnji rad i doprinos novinarstvu i razvoj novinarske organizacije uručena je Petru Jeremiću.

Specijalna nagrada za publicistiku „Žika M. Jovanović“ uručena je dugogodišnjem novinaru Radio Beograda i osnivaču sajta „Audio i foto arhiv“ Dragoslav Simić, za djelo „Glasom pisana istorija“.

Novinarki Radio-televizije Srbije Slađani Zarić uručena je nagrada za uređivanje „Dimitrije Davidović“.

Više na cenzolovka.rs

About The Author