Španska novinarka se izvinila zbog emocionalnog nastupa nakon dobitka na lutriji

Izvinjenje je uslijedio je nakon što je optužena za neprofesionalno ponašanje

Španska novinarka se izvinila zbog emocionalnog nastupa nakon dobitka na lutriji

Španska TV reporterka javila se uživo u program i u emotivnom obraćanju kolegama je javila da “ne dolazi na posao sutra” nakon što je osvojila dio ukupne nagrade na lutriji.

Natalia Escudero, koja radi za javni RTVE, počela je vrištati u prijenosu uživo nakon što je osvojila dobitak na lutriji, a kasnije se uspostavilo da se radi o iznosu od 5.000 eura. Glavna nagrada božićne lutrije iznosi četiri miliona eura, ali može biti podijeljena između pobjednika.

Kasnije se Escudero izvinila zbog načina na koji je reagirala tokom programa uživo, kazavši da žali zbog svog ponašanja te da želi objasniti postupke gledaocima koji su se “osjećali prevarenima”.

Odgovor reporterke uslijedio je nakon što je optužena za neprofesionalno ponašanje, što je postalo viralno jer je nebrojno puta podijeljeno na društvenim mrežama.

Video snimak pokazuje Escudero koja skače od radosti dok se šampanjac prskao u zrak nakon objave pobjedničkog broja za glavnu nagradu na božićnoj lutriji poznatoj kao El Gordo 26590.

Gledaoci su kritizirali njeno ponašanje jer je time ostavila dojam da ona osvojila maksimalnu nagradu te sugerirala da napušta posao, javljaju španski mediji.

Odgovarajući na kritike na Twitteru, kazala je da je nedavno imala nekoliko teških mjeseci, ali da je u 25 godina rada u novinarstvu zadržala “čistu savjest” i ostala je ponosna na njezin predan rad.

– Žalosno je što je Natalia Escudero danas (poznata kao) manipulativna i lažljiva novinarka RTVE-a – napisala je na svom Twitter nalogu.

Izvinila se zbog zabune koju je izazvala, ali je kazala da se nije šalila kada je rekla da neće doći na posao jer ide na odmor.

About The Author