SNSD-ov načelnik Šipova brutalno vrijeđao novinare

Novi napad SNSD-ovaca na novinare koji objavljuju priče od društvenog značaja

SNSD-ov načelnik Šipova brutalno vrijeđao novinare

Načelnik Šipova Milan Kovač, kadar Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) sramotno je izvrijeđao novinare Haruna Dinarevića i Alenu Beširević, koji su objavili istraživačku priču o “Šumama Republike Srpske”, a u kojoj se spominje i on.

Kovač je koristio rječnik  neprimjeren funkciji, njegovim godinama, očinskoj figuri koristeći izuzetno vulgaran rječnik.

Novinara sajta Naratorium je pitao da li je red da ga prvo sasluša, na što mu je ovaj odgovorio da jeste, ali da Kovač nije bio tu kada su dolazili da rade priču.

– Nije meni sada to problem nego što mi nisi stavio sliku. Trebao si doći da slikaš, pa kada imaš vremena da dođeš ti ili ta koleginica da mi pop*** k***c. Ako ti je mrsko u kancelariji, možeš na terasi, ako je tebi mrsko, pošalji nju. A zvaću ti ovog, on ima veći k***c. Imam jednog koji je takve kao što si ti, ako hoćeš, ako si u geju. Jesi sve snimio? Hoćeš objaviti sve – naveo je u telefonskom razgovoru Kovač.

Funkcioneri u Bosni i Hercegovini često brutalno napadaju i vrijeđaju novinare, najčešće to radi Milorad Dodik, predsjednik stranke iz koje dolazi i Kovač.

Ove sedmice predsjednik Republike Srpske i lider SNSD-a Milorad Dodik je na pres-konferenciji izvrijeđao novinarku Tijanu Milinović, dopisnicu BN TV iz Banje Luke, kao i sve duge novinare i vlasnika ove televizije, nazivajući ih ‘stranim plaćenicima’ i ‘izdajnicima’ te istovremeno zaprijetio kako će ‘doći kraj podaničkoj i izdajničkoj politici izvještavanja’.

Izvor: N1

About The Author