RUSKI REPORTER BORODIN PREMINUO NAKON MISTERIOZNOG PADA

Ruski istraživački novinar koji je pisao o smrti plaćenika u Siriji preminuo je u bolnici nakon što je pao s petog kata iz svoga stana. Maxima Borodina su pronašli susjedi teško povrijeđenog u Yekaterinburgu te ga odvezli u bolnicu gdje je i preminuo. Lokalni zvaničnici su rekli da nije pronađena oproštajna poruka te da incident […]

RUSKI REPORTER BORODIN PREMINUO NAKON MISTERIOZNOG PADA

Ruski istraživački novinar koji je pisao o smrti plaćenika u Siriji preminuo je u bolnici nakon što je pao s petog kata iz svoga stana.

Maxima Borodina su pronašli susjedi teško povrijeđenog u Yekaterinburgu te ga odvezli u bolnicu gdje je i preminuo.

Lokalni zvaničnici su rekli da nije pronađena oproštajna poruka te da incident vrlo vjerojatno nije kriminalni akt.

Zvaničnici su kazali da su vrata od njegovog stana bila zaključaka s unutrašnje strane ukazujući na to da nitko nije mogao ući ili izaći iz stana.

Glavni urednik Novyy Dena gdje je Borodin radio je kazao da ne vjeruje da je njegova smrt slučajna te da Borodin nije imao nikakvog razloga da se ubije.

Borodin je u posljednjih nekoliko tjedana pisao o ruskim plaćenicima poznatim kao “Wagner grupa” koji su navodno ubijeni u Siriji 7. veljače u sukobu s američkim snagama.

Također, Borodin je istraživao političke skandale uključujući i navode bjeloruske eskort dame poznate kao Nastya Rybka u videu objavljenom od strane ruskog oporbenog vođe Alekseja Navalnog.

safejournalists.net

About The Author