RUSKI NOVINAR UBIJEN U KIJEVU

Ruski novinar Arkadij Babčenko, za koga mediji navode da je bio kritičar Kremlja, ubijen je iz vatrenog oružja na ulazu ispred stana u Kijevu, prenio je Tass. Kako je Tass-u potvrđeno u ukrajinskoj policiji, on je preminuo od posljedica prostrijelnih rana. Savjetnik Ministarstva unutrašnjih poslova Ukrajine Anton Geraščenko potvrdio je da je Babčenko ubijen, prenosi […]

RUSKI NOVINAR UBIJEN U KIJEVU

Ruski novinar Arkadij Babčenko, za koga mediji navode da je bio kritičar Kremlja, ubijen je iz vatrenog oružja na ulazu ispred stana u Kijevu, prenio je Tass.

Kako je Tass-u potvrđeno u ukrajinskoj policiji, on je preminuo od posljedica prostrijelnih rana.

Savjetnik Ministarstva unutrašnjih poslova Ukrajine Anton Geraščenko potvrdio je da je Babčenko ubijen, prenosi Sputnjik.

Ukrajinska agencija UKRINform je takođe prenijela vijest da je ubijen Babčenko pozivajući se na poruku na twitteru jednog od poslanika ukrajinskog parlamenta.

Babčenko je radio kao ratni dopisnik u „Moskovskom komsomolcu“, za „Novu Gazetu“, surađivao je sa Prvim kanalom ruske TV, a izvještavao je o sukobu između Gruzije i Južne Osetije. U Kijevu je vodio program „Prime. Babčenko“ na kanalu ATR.

Rusija traži od ukrajinskih vlasti da uloži maksimalan napor kako bi bilo istraženo ubojstvo ruskog novinara Arkadija Babčenka, saopćilo je Ministarstvo vanjskih poslova Rusije.

cenzolovka.rs

About The Author