REAKCIJA NA TEKST: FORTNITE: NAJPOPULARNIJA VIDEO-IGRICA

Izvanredan tekst, kao i većina tekstova i analiza koje sam do sada pročitao na ovom portalu. Čestitam autoru teksta i redakciji portala. Imam tek jedan komentar. Mislim da, ovako ozbiljno pripremljenoj analizi, ne stoji korištenje termina “video-igrica” (istina, koristi se tek dva puta u naslovu i jednom u tekstu). Već iz ove analize je sasvim […]

REAKCIJA NA TEKST: FORTNITE: NAJPOPULARNIJA VIDEO-IGRICA

Izvanredan tekst, kao i većina tekstova i analiza koje sam do sada pročitao na ovom portalu. Čestitam autoru teksta i redakciji portala.
Imam tek jedan komentar. Mislim da, ovako ozbiljno pripremljenoj analizi, ne stoji korištenje termina “video-igrica” (istina, koristi se tek dva puta u naslovu i jednom u tekstu). Već iz ove analize je sasvim jasno o kako ozbiljnom proizvodu i poslovnom modelu se radi. Koliko mi je poznato, niti jedan drugi jezik ne koristi deminutim za video-igre.

Sa druge strane, interesantno bi bilo pozabaviti se motivima da se za video-igre koristi deminutiv, kako je uvriježeno u jezicima na našem području. Šta se želi umanjiti ili ublažiti, korištenjem ove jezičke forme?

Uz još jednu pohvalu za dosadašnji rad, srdačno vas pozdravljam,
Džafer Alibegović

About The Author