RADIO SLOBODNA EUROPA OD PROSINCA PONOVNO U BUGARSKOJ I RUMUNJSKOJ

Radio Slobodna Europa/Radio Liberty (RFE/RL) od prosinca će ponovno emitirati u Rumunjskoj i Bugarskoj u cilju osnaženja tamošnjeg medijskog prostora. Glavna zadaća ove medijske organizacije bit će borba protiv lažnih vijesti i korupcije u zemljama na jugoistoku Europe, izjavili su u četvrtak iz sjedišta u Pragu.  Uz to, medij će “poticati raspravu o položaju dvaju zemalja u […]

RADIO SLOBODNA EUROPA OD PROSINCA PONOVNO U BUGARSKOJ I RUMUNJSKOJ

Radio Slobodna Europa/Radio Liberty (RFE/RL) od prosinca će ponovno emitirati u Rumunjskoj i Bugarskoj u cilju osnaženja tamošnjeg medijskog prostora. Glavna zadaća ove medijske organizacije bit će borba protiv lažnih vijesti i korupcije u zemljama na jugoistoku Europe, izjavili su u četvrtak iz sjedišta u Pragu. 

Uz to, medij će “poticati raspravu o položaju dvaju zemalja u NATO-u, EU-u i drugim organizacijama”, rekao je predsjednik Thomas Kent u priopćenju.

RFE/RL prestao je u Bugarskoj emitirati 2004., a u Rumunjskoj 2008. godine. Obje države pridružile su se NATO-u 2004. i Europskoj uniji 2007. godine.

Iz organizacije poručuju kako ovoga puta planiraju više surađivati s regionalnim medijskim kućama.

RFE/RL emitira na 25 jezika u 20 država, a tjedno skupi oko 26 milijuna slušatelja. Također rade na poboljšanju svoje prisutnosti na internetu i društvenim mrežama.

RSE

About The Author