PROTESTI PROTIV GAŠENJA RTV VOJVODINA

Istaknuti intelektualci, aktivisti i građani ponovili su ranije zahtjeve među kojima je i zaštita nezavisnosti pokrajinskog javnog servisa. Na ulicama Novog Sada, ponovo šerpe, pištaljke i više hiljada građana. Oni su se okupili ispred zgrade Televizije Vojvodine da bi ponovili zahtjev za smenu Upravog odbora koji je nakon aprilskih izbora, na kojima je Srpska napredna […]

PROTESTI PROTIV GAŠENJA RTV VOJVODINA

Istaknuti intelektualci, aktivisti i građani ponovili su ranije zahtjeve među kojima je i zaštita nezavisnosti pokrajinskog javnog servisa.

Na ulicama Novog Sada, ponovo šerpe, pištaljke i više hiljada građana. Oni su se okupili ispred zgrade Televizije Vojvodine da bi ponovili zahtjev za smenu Upravog odbora koji je nakon aprilskih izbora, na kojima je Srpska napredna stranka premijera Aleksandra Vučića pobijedila, smijenio više urednika i novinara na javnom servisu Vojvodine bez obrazloženja.

Na poziv inicijative #podržiRTV oni su učestovali u protestnoj šetnji od zgrade televizije do uprave te medijske kuće.

Građanima se obratio medijski stručnjak i univerzitetski profesor, Rade Veljanovski koji je naglasio da bez slobodnog medijskog javnog servisa nema demokratije.

„Ako se ovakve stvari dešavaju da se neposredno posle parlamentarnih izbora smenjuje rukovodstvo jednog javnog servisa, njegovi urednici i novinari, to je nešto što nigde u Evropi ne može da se dogodi. Ako se to događa to je dokaz da nema medijskih sloboda, to je dokaz da nema demokratije, da se ovde ne želi javni servis i da naši zvaničnici samo deklarativno govore o proevropskom putu a u suštini rade drugačije“, rekao je on.

Više na RSE

About The Author