Pro-Trumpova aplikacija za društvene medije hakirana

Trumpu je trajno zabranjen pristup Twitteru, a suspendiran je s Facebooka najmanje do 2023. godine

Pro-Trumpova aplikacija za društvene medije hakirana
Foto; https://www.techgh24.com/

Web stranica na društvenim mrežama koju je u nedjelju otvorio Jason Miller, viši savjetnik bivšeg predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trumpa, nakratko je hakirana, a više od 500.000 ljudi registrirano je za njenu upotrebu, potvrdio je Miller.

GETTR, platforma u stilu Twittera s objavama i trendovskim temama, reklamirala se u trgovinama aplikacija Google i Apple kao “društvena mreža bez pristranosti za ljude širom svijeta”.

– Problem je otkriven i otklonjen u nekoliko minuta, a sve što je uljez uspio postići bilo je promjena nekoliko korisničkih imena – rekao je Miller za Reuters.

Upitan o sigurnosti na novoj društvenoj mreži, Miller je rekao da je situacija “ispravljena”.

Miller je mjesecima najavljivao planove Trumpovog tima da pokrene novu platformu društvenih medija nakon poteza Twittera i drugih društvenih medija kojima je blokiran bivši predsjednik nakon pobune 6. januara kada su njegove pristaše napale Kapitol.

Bivši Trumpov savjetnik Steve Bannon u nedjelju je u postu na novoj stranici opisao GETTR kao “ubicu Twittera”.

Trumpu je trajno zabranjen pristup Twitteru, a suspendiran je od Facebooka najmanje do 2023. godine i od Alphabeta YouTubea dok kompanija ne utvrdi da se rizik od nasilja smanjio.

Miller je ranije za Fox News rekao kako se nada da će se Trump pridružiti, ali da bivši predsjednik razmatra brojne mogućnosti. Rekao je da Trump ne finansira platformu.

Izvor: Reuters

About The Author