Pripadnik Oružanih snaga BiH disciplinski kažnjen jer je vrijeđao novinara Hadžovića

Pripadnik Oružanih snaga Bosne i Hercegovine koji je putem Facebooka vrijeđao bh. novinara Eldina Hadžovića disciplinski je kažnjen, potvrđeno je iz Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH

Pripadnik Oružanih snaga BiH disciplinski kažnjen jer je vrijeđao novinara Hadžovića
Foto: N1

Navedeno je da je zbog nedoličnog ponašanja pripadnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine Vahida Hote, koji je zloupotrebom društvene mreže Facebook vrijeđao novinara portala Prometej Eldina Hadžovića, Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama BiH nanesena šteta po ugled.

– Nakon poduzetih mjera na utvrđivanju relevantnih činjenica, ustanovljeno je da je Hota počinio težu povredu vojne discipline te mu je u skladu s važećim podzakonskim aktima izrečena disciplinska kazna ‘Zaustavljanje i napredovanje u službi i unapređenju u trajanju od jedne godine’ – rečeno je.

Ministarstvo odbrane i Oružane snage BiH izrazili su žaljenje zbog ovog čina i uputili riječi izvinjenja, dodajući da insistiraju na poštivanju Etičkog kodeksa ponašanja svih pripadnika i svaku povredu će strogo sankcionirati.

Nakon što je Hadžović 10. aprila ove godine na portalu Prometej.ba objavio tekst pod naslovom “Kako je gradonačelnica Sarajeva pala na prvom ispitu: Nisu srpski zločinci, nego Vojska RS-a”, a koji su kasnije prenijeli brojni portali, Hota mu je putem Facebooka poslao poruku izrazito prijetećeg sadržaja uz brojne psovke i uvrede. Hadžoviću je prijetio šamaranjem i lomljenjem prstiju čekićem

About The Author