Previše izvještavanja o smrti princa Philipa

Zaprimljene pritužbe na program BBC-ja koji je zaustavljao redovne sadržaje

Previše izvještavanja o smrti princa Philipa
Foto: GettyImages

Britanska radiodifuzna korporacija saopćila je da je primila žalbe na količinu izvještaja posvećenih smrti princa Philipa nakon što su se neki gledaoci uznemirili zbog otkazivanja redovnog programa.

BBC je prekinuo uobičajeni program na radiju i televiziji nekoliko minuta nakon što je Buckinghamska palača u petak objavila da je Philip umro, a mnogi su najavljeni programi prekidani do kraja dana kako bi se napravilo mjesto za izvještavanje o njegovoj smrti.

– Primamo pritužbe zbog previše TV izvještaja o smrti princa Philipa, vojvode od Edinburgha – rekla je BBC-ova web stranica za pritužbe.

Neki korisnici Twittera kritizirali su BBC jer se ponašao kao državna televizija sovjetskog stila koja promovira propagandu, dok su drugi tvrdili da se BBC nepravedno napada zbog pokrivanja važne vijesti. Glasnogovornik BBC-a odbio je komentirati pritužbe.

Philip, suprug kraljice Elizabete, umro je u dobi od 99 godina nakon više od sedam desetljeća proveo uz nju u srcu britanske monarhije.

Podaci o gledanju pokazuju kako su BBC, ITV i Channel 4 u petak izgubili publiku nakon zaustavljanja redovnog programa kako bi davali sadržaje o njegovom životu, izvijestio je Deadline, a i britanskim novinama dominirale su te vijesti.

Daily Mail objavio je izdanje na 144 stranice s dodatkom pod naslovom “VRLO drski vojvoda”, dok je naslov Suna bio “Svi plačemo s vama, gospođo”.

Izvor: Reuters

About The Author