PREDSJEDNIK SDA NOVI GRAD: Huso Ćesir fizički nasrnuo na fotografa Žurnala!

Huso Ćesir nasrnuo je na fotografa Žurnala Adija Kebu i pokušao mu oteti kameru!

PREDSJEDNIK SDA NOVI GRAD: Huso Ćesir fizički nasrnuo na fotografa Žurnala!
Foto: Žurnal

Predsjednik Općinskog odbora Novi Grad Huso Ćesir fizički je nasrnuo na fotografa Žurnala Adija Kebu. Fotograf nalazio se na radnom zadatku, fotografirao ulaz u Ćesirovu firmu Bosnaplast – o čijem poslovanju pišemo. U tom momentu nalazio se na trotoaru preko puta firme, na javnoj površini.

Čitav napad fotograf je uspio zabilježiti na kameri. Kao što se na snimku može vidjeti, još dok je prilazio fotografu Žurnala, Ćesir je prijetio da će mu  razbiti kameru. Iako ga je fotograf upozoravao da se nalazi na javnoj površini, na radnom zadatku, Ćesir je nastavio grubo da nasrće i pokušavao oteti kameru. U jednom momentu prišao je i Muamer Ćesir, sin Huse Ćesira, koji je istrgnuo kameru fotografu Žurnala Adiju Kebi.

Novinari Žurnala u posljednje dvije godine istraživali su poslovanje firmi u vlasništvu Huse Ćesira – Bosnaplast i Femas. U posljednje tri godine te firme su glavni dobavljači plastenika za Općinu Novi Grad. Odlukom Semira Efendića iz budžeta Općine Novi Grad isplaćeno je više od 80 hiljada Ćesirovim firmama.

Žurnal je prije mjesec dana objavio tekst o tome kako firme Huse Ćesira dobijaju tender od Općine Novi Grad. Kada se na tender prijavi firma Huse Ćesira posao mora biti dodijeljen stranačkom šefu načelnika Efendića. Da bi šefova firma pobijedila na tenderu, iz Općine će korigovati cijene u ponudi kako bi bila najpovoljnija. Kada se to otkrije i čitav postupak poništi, iz Općine Novi Grad jednostavno će raspisati novi tender na kojem će posao dobiti neka druga firma u vlasništvu istog čovjeka – Huse Ćesira.

Napad na fotografa Žurnala prijavljen je policiji.

Pogledajte snimak napada!

https://youtu.be/Q095j-jLhus

Izvor: Žurnal 

About The Author