Počinje vakcinacija novinara, snimatelja i fotoreportera u RS-u

U jednom bh. entitetu vakcinacija medijskih djelatnika, u drugom ta kategorija još uvijek na čekanju

Počinje vakcinacija novinara, snimatelja i fotoreportera u RS-u

U organizaciji Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske i Udruženja novinara Republike Srpske uskoro počinje vakcinacija novinara, snimatelja i fotoreportera.

Uvjet za vakcinaciju protiv “Covida-19” je prebivalište u Republici Srpskoj, a ovo pravo ostvaruju novinari, snimatelji i fotoreporteri bez obzira na to jesu li članovi Udruženja novinara RS-a.

Medijske kuće treba da na adresu njihove elektronske pošte udruzenjenovinara.rs@gmail.com do ponedjeljka, 10. maja, dostave spisak radnika koji ispunjavaju uvjete i žele da se vakcinišu.

Uz ime, prezime, rubriku novinar/snimatelj/fotoreporter i kontakt telefon nužno je upisati prvi izbor i zamjensku opciju vakcina dostupnih u Republici Srpskoj, za koju bi se kolege opredijelile.

Nakon što nadležni u Institutu analiziraju spisak, iz Udruženja najavljuju da će saopćiti praktične detalje vakcinacije grupe uvrštene u prioritetne za zaštitu u Republici Srpskoj.

Ova kategorija društva još će čekati na svoj red za vakcinaciju u drugom bosanskohercegovačkom entitetu Federacija Bosne i Hercegovine.

Izvor: Udruženje novinara RS-a

About The Author