PETODNEVNI TRENING PREPOZNAJ GOVOR MRŽNJE

Inicijativa mladih za ljudska prava Bosne i Heregovine (YIHR BIH) u saradnji sa Civil Rights Defenders (CRD) organiziraju petodnevni program koji ima za cilj obučiti mlade ljude da aktivno reaguju na pojavne oblike govora mržnje. Program je namijenjen studenticama i studenticama sa područja Bosne i Hercegovine i  predstavlja jedinstvenu priliku  da kroz aktivno učešće na treningu […]

PETODNEVNI TRENING PREPOZNAJ GOVOR MRŽNJE

Inicijativa mladih za ljudska prava Bosne i Heregovine (YIHR BIH) u saradnji sa Civil Rights Defenders (CRD) organiziraju petodnevni program koji ima za cilj obučiti mlade ljude da aktivno reaguju na pojavne oblike govora mržnje. Program je namijenjen studenticama i studenticama sa područja Bosne i Hercegovine i  predstavlja jedinstvenu priliku  da kroz aktivno učešće na treningu sebi obezbijede stipendiju.

Prilika je ovo da se usvoje nova znanja i vještine, kritički posmatraju sadržaji na online portalima i socijalnim mrežama te da se stekne praktično iskustvo.

Popunjen prijavni obrazac Prijavnica je potrebno poslati do 20.07.2018. godine do 17:00 časova na email adresu [email protected]

Trening će uključivati slijedeće module:

  • koncept i identifikacija govora mržnje
  • razlika između slobode izražavanja i govora mržnje
  • sudska praksa Evropskog suda za ljudska prava
  • prikupljanje podataka i informacija za izvještavanje

Osobe koje se odluče prijaviti su obavezni prisustvovati na cijelom programu. Za učesnike/ce izvan Sarajeva bit će osiguran smještaj i hrana. Trening je namijenjen osobama koje su spremne intenzivno raditi i posvetiti pažnju predavanjima i vježbama, te koje vjeruju da država ne treba zatvarati oči pred specifičnom prirodom krivičnih djela počinjenih iz mržnje i govorom mržnje, koji imaju izrazito destruktivan utjecaj na temeljna prava čovjeka.

Odabranim učesnicima/cama će biti dostavljen dnevni red i sve logističko-tehničke informacije do 23.07.2018. godine.

YIHR BiH snosi troškove prevoza, te obezbjeđuje smještaj, hranu i osvježenja tokom trajanja treninga.

Nepotpune i neblagovremene prijave se neće uzeti u razmatranje.

Sva dodatna pitanja možete uputiti na [email protected].

yihr.ba

About The Author