OSUĐENA MAĐARSKA SNIMATELJICA KOJA JE UDARILA MIGRANTA

Mađarska snimateljica koja je snimljena kako udara i podmeće nogu migrantu blizu mađarsko-srbijanske granice osuđena je na tri godine uvjetno. Petra Laszlo je snimala izbjeglice u rujnu 2015., u trenutku kad su probili policijski kordon. Uhvaćena je kako udara dvoje migranata koji pokušavaju pobjeći, a nakon toga je podmetnula nogu čovjeku koji je nosio dijete. […]

OSUĐENA MAĐARSKA SNIMATELJICA KOJA JE UDARILA MIGRANTA

Mađarska snimateljica koja je snimljena kako udara i podmeće nogu migrantu blizu mađarsko-srbijanske granice osuđena je na tri godine uvjetno.

Petra Laszlo je snimala izbjeglice u rujnu 2015., u trenutku kad su probili policijski kordon. Uhvaćena je kako udara dvoje migranata koji pokušavaju pobjeći, a nakon toga je podmetnula nogu čovjeku koji je nosio dijete.

Sutkinja Illes Nanasi je rekla da je ponašanje Petre Laszlo “potpuno suprotno društvenim normama“ i odbila argument obrane da se Laszlo samo pokušala zaštititi.

„Okrenula sam se i vidjela nekoliko stotina ljudi kako hrupi prema meni. Bilo je to zaista silno zastrašujuće“’, izjavila je Laszlo, koja se na sud u Szegedu javljala videolinkom i tijekom suđenja je povremeno plakala. Izjavila je da od tog incidenta dobiva prijetnje smrću i da je „predmet kampanje mržnje“.

Desno orijentirana televizija N1TV ju je otpustila nakon što je njen postupak postao viralan na društvenim mrežama. Laszlo kaže da će se žaliti na presudu.

hnd.hr

About The Author