Održana promocija bloga studenta novinarstva

Na Fakultetu političkih nauka Univerzitata u Sarajevu

Održana promocija bloga studenta novinarstva
Foto: Analiziraj.ba

Na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu danas je održana promocija studentskog bloga na kojem studenti treće godine Odsjeka za komunikologiju/žurnalistiku objavljuju svoje autorske priče o mladima. „Ova promocija je uglavnom inicirana idejom da pokažete i dokažete da sve što zamislite možete da ostvarite vrlo kvalitetno, često kvalitetnije od onih koji vas obeshrabruju“, ističe prof.dr. Lejla Turčilo.

Blog je kreiran kao praktični dio nastave iz predmeta Online novinarstvo, pod mentorstvom prof. dr. Lejle Turčilo i asistentice Lamije Silajdžić. Studenti treće godine Komunikologije/Žurnalistike, već drugu godinu zaredom imaju priliku steći praktično novinarsko iskustvo objavljujući svoje autorske priče, intervjue i videopriloge, a centralna tema je „Mladi u Bosni i Hercegovini“. Na adresi  www.fpnmladi.wordpress.com su objavljeni intervjui sa mladim i uspješnim ljudima te pozitivne i motivirajuće priče o raznovrsnim temama – od politike, preko umjetnosti, kulture, sporta do lifestylea.

“Studenti/ce su napravili kvalitetne novinarske priče, intervjue i video priloge. Bilo da se radi o politici ili muzici, radili su predano i profesionalno. To je dobar znak za njihovu profesionalnu budućnost,” istakla je asistentica Lamija Silajdžić.

Blog Studenti o mladima poštuje etičke standarde profesije i pretenduje da se u budućnosti etablira kao news portal i jedinstven medij koji će osigurati medijski prostor mladim ljudima u Bosni i Hercegovini.

Izvor: FPN UNSA

About The Author