Održana komemoracija povodom smrti novinara Sadikovića

U Bihaću je održana komemorativna sjednica povodom smrti Mirze Sadikovića, istaknutog novinara i publiciste, a dženaza – namaz će se klanjati u nedjelju, 14. jula, na mezarju Humci u 14 sati. Komemoraciji su prisustvovale brojne ličnosti iz medijskog, kulturnog i političkog života Unsko-sanskog kantona. – Mirza je imao ideale i principe, gdje god da je […]

Održana komemoracija povodom smrti novinara Sadikovića
Foto: Interview.ba

U Bihaću je održana komemorativna sjednica povodom smrti Mirze Sadikovića, istaknutog novinara i publiciste, a dženaza – namaz će se klanjati u nedjelju, 14. jula, na mezarju Humci u 14 sati.

Komemoraciji su prisustvovale brojne ličnosti iz medijskog, kulturnog i političkog života Unsko-sanskog kantona.

– Mirza je imao ideale i principe, gdje god da je bio ostavio je neki trag i nešto iza sebe. Sjećam ga se iz rata kada  nije bio vojnik, ali je njegov doprinos u tom vremenu ogroman. Zajedno sa svima onima kojima je to bio posao, Mirza nas je tada učio o informisanju i ja mu se ovom prilikom zahvaljujem. Kada je izvještavao u ratu i tada je njegov glas bio nježan i uvijek je to radio na taj emotivni, bošnjački način čime se mi trebamo ponositi – kazao je  Šuhret Fazlić, gradonačelnik Bihaća.

Izvor: Interview.ba

About The Author