NUNS osudio kampanju protiv novinarke portala Prokuplje na dlanu

Pozvali su nadležno tužilaštvo i policiju da poduzme odgovarajuće mjere protiv vinovnika govora mržnje i prijetnji

NUNS osudio kampanju protiv novinarke portala Prokuplje na dlanu
Foto: NUNS

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) najoštrije je osudilo kampanju na društvenim mrežama protiv novinarke i urednice lokalnog portala Prokuplje na dlanu Biljane Roganović.

Pozvali su nadležno tužilaštvo i policiju da poduzme odgovarajuće mjere protiv vinovnika govora mržnje, brojnih uvreda i prijetnji upućenih Roganović

Kampanja protiv novinarke na društvenim mrežama uslijedila je poslije njenog izvještaja o “Porodičnoj šetnji” na Trgu topličkih junaka.

Roganović je u svom izvještaju navela da je na skupu, kojem je prisustvovalo nekoliko stotina građana, jedan od organizatora rekao da je namjera “poslati zdravu sliku grada Prokuplja i pokazati da smo zdrava sredina“. Navela je i da je ova lijepa ideja okupila mnogo djece.

Međutim, kada je na samom događaju tražila izjavu Milana Milosavljevića za koga su joj rekli da je jedan od organizatora manifestacije, on je bio veoma neprijatan i uz psovke povišenim tonom kazao da je skup upropašten i da ne daje izjave.

Nakon objavljivanja izvještaja, uslijedile su poruke omalovažavanja, uvrede i prijetnje Biljani Roganović.

– Uvredljivi i prijeteći komentari na moj račun su objavljeni na Facebooku, kao i na sajtu Prokuplje na dlanu – kazala je za NUNS Biljana Roganović, dodajući da neke uvredljive poruke upućene elektronskom poštom nije objavila na sajtu, ali ih je sačuvala i dostavila NUNS.

Izvor: Dijalog.net

About The Author