NOVINARI OPET META NAPADA POLITIČARA

U Klubu novinara Banjaluka održan je četvrti sastanak nakon pokušaja ubistva novinara BN TV Vladimira Kovačevića 26. avgusta. Učesnici sastanka su konstatirali da policija i tužilaštvo još nisu doveli do kraja istragu pokušaja ubojstva Kovačevića, a već su se desila još tri napada na novinare što dokazuje da je stvorena atmosfera u kojoj su novinari […]

NOVINARI OPET META NAPADA POLITIČARA

U Klubu novinara Banjaluka održan je četvrti sastanak nakon pokušaja ubistva novinara BN TV Vladimira Kovačevića 26. avgusta.

Učesnici sastanka su konstatirali da policija i tužilaštvo još nisu doveli do kraja istragu pokušaja ubojstva Kovačevića, a već su se desila još tri napada na novinare što dokazuje da je stvorena atmosfera u kojoj su novinari označeni kao mete i upozorili da situacija postaje sve gora.

“Nakon verbalnog napada na novinarku BN TV na dočeku ministra spoljnih poslova Ruske Federacije Sergeja Lavrova i prijetnji novinarki Direkt portala, još jednu novinarku BN TV predsjednik SNSD-a Milorad Dodik sinoć je optužio da joj smeta predizborni skup u naselju u kojem novinarka živi, jer, kako je rekao, ona nije simpatizer SNSD-a, a novinarka je pitala zašto je cijeli dan blokirana ulica zbog tog skupa. Klub upozorava da je tim riječima predsjednik SNSD-a doveo u opasnost novinarku i njenu porodicu”, saopćeno je iz Kluba novinara Banjaluka.

Klub novinara Banjaluka poziva sve političke subjekte da tijekom predizborne kampanje na javnim skupovima prestanu etiketirati medije i novinare stvarajući atmosferu linča, te da im omoguće normalne uvjete za rad.

N1

About The Author