NIKOLA VUČIĆ DOBITNIK PRVE NAGRADE KOMISIJE ZA OSTVARIVANJE RAVNOPRAVNOSTI SPOLOVA PSBIH

Reporter N1 Nikola Vučić dobitnik je prve nagrade Komisije za ostvarivanje ravnopravnosti spolova Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, koja Priznanje za doprinos ravnopravnosti spolova u 2017. godini dodjeljuje zajedno sa Agencijom za ravnopravnost spolova Ministarstva za ljudska prava i izbjegliice BiH, uz podršku Misije OSCE-a u BiH. Ovogodišnje priznanje dodjeljuje se za najveći doprinos promoviranju […]

NIKOLA VUČIĆ DOBITNIK PRVE NAGRADE KOMISIJE ZA OSTVARIVANJE RAVNOPRAVNOSTI SPOLOVA PSBIH

Reporter N1 Nikola Vučić dobitnik je prve nagrade Komisije za ostvarivanje ravnopravnosti spolova Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, koja Priznanje za doprinos ravnopravnosti spolova u 2017. godini dodjeljuje zajedno sa Agencijom za ravnopravnost spolova Ministarstva za ljudska prava i izbjegliice BiH, uz podršku Misije OSCE-a u BiH.

Ovogodišnje priznanje dodjeljuje se za najveći doprinos promoviranju ili ostvarivanju standarda ravnopravnosti spolova u Bosni i Hercegovini. Cilj je, ističu, promovirati osobe koje su bile inspiracija u svojoj sredini i šire za značajniji uticaj na ravnopravnost spolova.

Nikola Vučić kazao je da je ovo priznanje još jedan poticaj za daljnji angažman u pravcu borbe za ostvarivanje rodne ravnopravnosti u društvu:

“Priznanje me baš raduje. A radovalo bi me još više kada bi Parlament konačno postao mjesto gdje će političke akterke postati zastupljenije i ravnoprane u odnosu na muške kolege, koji uglavnom oblikuju društveno-političke odnose u Bosni i Hercegovini već četvrt stoljeća”, kazao je Nikola Vučić za N1, dodavši da je porazan broj zastupljenosti žena u politici u Bosni i Hercegovini te da se nada da će se to promijeniti, kao i da će Parlamentarna skupština BiH u punom svjetlu zasjati kao mjesto na kojem se vodi konstruktivan politički dijalog, a ne skupa igra “pokvarenih telefona” o trošku građanki i građana Bosne i Hercegovine.

Podsjećamo, reporter televizije N1 Nikola Vučić i prošle godine je dobio nagradu od udruženja “BH Novinari” u kategoriji TV novinarstva za rad na temu rodno zasnovanog nasilja, a nagrade novinarima dodijelila je tada organizacija UN women uz podršku Udruženja BH novinari i Asocijacije XY.

Za priznanje Parlamentarne skupštine BiH reportera N1 Nikolu Vučića predložili su Mreža za izgradnju mira zajedno sa Sarajevskim otvorenim centrom.

N1

About The Author