Nidžari Ahmetašević izdata dva prekršajna naloga u iznosu od 500 KM

Jedan prekršaj omalovažavanje ovlaštenih službenih osoba, a drugi odbijanje postupanja po zakonitom naređenju policijskih službenika

Nidžari Ahmetašević izdata dva prekršajna naloga u iznosu od 500 KM
Foto: Samir Jordamović

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) izdalo je prekršajni nalog novinarki i aktivistici Nidžari Ahmetašević u iznosu 500 KM zbog dva prekršaja, potvrdio je glasnogovornik MUP-a KS-a Mirza Hadžiabdić.

Nalozi su izdati za dva prekršaja narušavanja javnog reda i mira shodno odredbama Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Kako je pojasnio, jedan prekršaj je omalovaženje ovlaštenih službenih osoba i ometanje u radu, a drugi je odbijanje postupanja po zakonitom naređenju policijskih službenika. Dodao je da će prekršajni nalog Ahmetašević biti poslan putem pošte.

Bosanskohercegovačka novinarka i aktivistica Nidžara Ahmetašević uhapšena je u subotu.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo ranije su kazali da je Ahmetašević uhapšena zbog narušavanja javnog reda i mira i nastavljanja činjenja prekršaja nakon čega je pet sati provela u pritvoru.

Brojne organizacije osudile su privođenje, naročito zbog primjene sile i neprimjerenih riječi koje su joj policajci upućivali.

Izvor: Klix

About The Author