Savković Vukčević pozvana da se javi u policiju zbog izjave o Udruženju novinara Crne Gore

Ona je javno problematizirala odluku Udruženja novinara da nagradu za najbolji portal u 2022. godini dodijeli Sputnjiku Srbija

Savković Vukčević pozvana da se javi u policiju zbog izjave o Udruženju novinara Crne Gore
Nela Savkovic-Vukcevic; Foto: cdm.me

Poslanica DPS-a u Skupštini Crne Gore Nela Savković Vukčević dobila je poziv da se javi u Centra bezbjednosti Podgorica zbog saopćenja dostavljenog medijima, u kojem je komentirala rad Udruženja novinara Crne Gore i dodjelu godišnjih nagrada tog udruženja ruskom propagandnom glasilu Sputnjik čije je emitiranje zabranjeno u državama Evropske unije.

Kako je za Antenu M potvrdila Savković Vukčević, poziv je uslijedio nakon prijave predsjednika Udruženja novinara Tihomira Burzanovića.

Savković Vukčević je u saopćenju kazala da je nevladina organizacija Udruženje novinara Crne Gore, zapravo bastion anticivilizacijskog djelovanja i najgore propagande koja je protjerana sa evropskih prostora, zato što promovira rat i ubijanje.

– Ova nevladina organizacija želi da ostavi utisak da predstavlja novinare Crne Gore, a ne grupu šovinista i nacionalista koji koriste etar ove države i medijske instrumente da zastupaju tuđe interese – kazala je poslanica aludirajući na nagrade koje je Udruženje dodijelilo prije nekoliko dana.

Savković Vukčevič je naglasila da Udruženje na taj način provodi svoje subverzivne akcije prema Crnoj Gori.

– Zato su nagradu za najbolji portal u 2022. godini dodijelili Sputniku. Onom mediju kojem je Vijeće Evropske unije zabranilo emitiranje zbog provođenja akcije dezinformacije i manipulacije informacijama protiv EU i njenih država članica – navela je poslanica DPS-a.

Kaže da najava saradnje Udruženja novinara koje se lažno predstavlja kao strukovno, sa Savezom novinara Rusije, kao i dodjela nagrade za najbolji medijski poduhvat u 2022. godini Bratislavu Stojiljkoviću, osobi kojoj je zabranjeno da kroči u Crnu Goru, samo su dio agende koju provode ‘novinari u civilu’, a koji se kriju iza naziva Udruženje novinara Crne Gore.

Ona je za Analitiku kazala da će se odazvati pozivu i u prostorije Centra bezbjednosti Podgorica doći u prisustvu advokata Mihaila Volkova, dodajući da su sluge srpskog i ruskog ‘svijeta’ poznate su po raznim načinima provociranja i maltretiranja svih koji se bore za slobodu.

– Nastojeći da sebe prikazuju kao žrtve i pravednike, čime prikrivaju osvajačke ciljeve i, s druge strane, izlažući raznim pritiscima i optužbama nosioce javne demokratske rijeci, vjeruju da će obeshrabriti i uplašiti ljude koji jasno vide gdje njihova politika vodi, da to otvoreno osude. Moj primjer je još jedna prilika da se na te metode ukaže – kazala je Savković-Vukčević za Analitiku.

Nagrada Udruženja novinara Crne Gore za najbolji portal u 2022. godini uručena je glavnoj urednici Sputnjika Srbija Ljubinki Milinčić u Podgorici koja je zahvalila na nagradi i istakla da je značajno to što se Udruženje novinara, iz zemlje članice NATO-a, ohrabrilo nagraditi napore Sputnjika.

Predsjednik Udruženja novinara Crne Gore Tihomir Burzanović na dodjeli je istakao misiju Sputnjika i Russia Today, za koje je rekao da su uradili veliki posao odbijajući medijske nasrtaje, a žiri Udruženja novinara Crne Gore donio je i Odluku da Spomenicu 150 godina novinarstva u Crnoj Gori dodijeli Savezu novinara Rusije.

Izvor: CDM/Analitika

About The Author