Preminula Segmedina Srna Bajramović

Novinarstvom se počela baviti još za vrijeme studentskih dana, a nakon višegodišnjeg rada na televiziji prešla je u političke vode

Preminula Segmedina Srna Bajramović

Zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo i delegatkinja u Domu naroda Federalnog parlamenta Segmedina Srna Bajramović preminula je sinoć u 49. godini.

Njena smrt iznenadila je mnoge, tim prije jer je još jučer je u toku dana aktivno učestvovala u radu Skupštine KS, gdje je diskutovala o različitim temama.

Segmedina Srna Bajramović rođena je 5. januara 1973. godine u Sarajevu, gdje diplomirala na Fakultetu političkih nauka, stekavši zvanje diplomirane novinarke.

Iako se novinarstvom počela baviti još za vrijeme studentskih dana, široj javnosti je postala poznata kao voditeljica emisije Rat Art na tadašnjoj TVBiH (danas BHRT), u kojoj se govorilo o kulturnim dešavanjima u opkoljenom Sarajevu, ali i o drugim “normalnim” temama, zbog čega je emisija, ali i voditeljica stekla ogromnu popularnost.

I nakon rata je učestvovala u realizaciji brojnih televizijskih projekata, postavši jedno od najomiljenijih TV lica u BiH Kvizovi, muzičke emisije, vođenje javnih svečanosti… samo su dio onoga čemu je Segmedina Srna Bajramović davala svoj pečat.

Nakon višegodišnjeg rada na televiziji, Srna-Bajramović je prešla u političke vode. Od početka svog političkog djelovanja izabrala je SDP kao stranku kojoj se pridružila i u njoj je ostala do preranog kraja života.

U tri navrata je birana za članicu Skupštine KS, a delegirana je i u Dom naroda Parlamenta FBiH. U SDP-u je obavljala više funkcija, a smrt ju je zatekla na poziciji članice Predsjedništva SDP-a.

Izvor: Oslobođenje

About The Author