Nedeljko Dukić osuđen na četiri godine zatvora zbog pokušaja ubistva novinara Vladimira Kovačevića

Nedeljko Dukić osuđen je na četiri godine zatvora za pokušaj ubistva novinara Vladimira Kovačevića, a presudu je donio banjalučki Okružni sud. Dukić je na sudu priznao krivicu, izrazio kajanje i Kovačeviću uputio izvinjenje. Okružni sud mu je izrekao istu kaznu koliku je u julu 2019. godine dobio Marko Čolić, a Čolić je nakon žalbi i […]

Nedeljko Dukić osuđen na četiri godine zatvora zbog pokušaja ubistva novinara Vladimira Kovačevića

Nedeljko Dukić osuđen je na četiri godine zatvora za pokušaj ubistva novinara Vladimira Kovačevića, a presudu je donio banjalučki Okružni sud. Dukić je na sudu priznao krivicu, izrazio kajanje i Kovačeviću uputio izvinjenje.

Okružni sud mu je izrekao istu kaznu koliku je u julu 2019. godine dobio Marko Čolić, a Čolić je nakon žalbi i tužilaštva i odbrane na Vrhovnom sudu dobio još jednu godinu pa je pravosnažno osuđen na pet godina.

Sud je Dukiću kao olakšavajuću okolnost uzeo priznanje, ali mu je kao otežavajuće okolnosti uzeo bježanje od pravde gotovo godinu dana. Okružni sud je ostavio mogućnost za žalbu i odbrani i tužilaštvu.

Prema optužnici Dukić je zajedno s, ranije osuđenim, Markom Čolićem u augustu 2018. godine, Kovačevića u večernjim satima sačekao ispred zgrade u kojoj živi i tada su ga njih dvojica napala i izudarala po glavi i tijelu metalnim šipkama što je tužilaštvo okarakterizirao kao pokušaj ubistva.

I dalje se ne zna ko su nalogodavci napada na Vladimir Kovačevića. Prema dostupnim informacijama tužilaštvo se za sada nije bavilo nalogodavcima.

Nakon napada na Kovačevića ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske, Dragan Lukač, kazao je da napad nema političku pozadinu kao i da niko od predstavnika vlasti nije umješan u napad. Lukač tada nije obrazložio svoja saznanja.

– Kada gledamo samo njih kao ljude koji nisu s Kovačevićem imali nekog dodira u svom prethodnom radu i životu ne vidimo ni mi zašto su to uradili ako ih nije neko drugi motivirao – kazao je Lukač tada.

Dodao je da međutim da ukoliko se bilo ko želi optužili za bilo kakvo krivično djelo podstrekavanja na krivično djelo to se mora i dokazati.

– Nemamo pravo kao policija da na bilo koga bacamo sumnju i bilo šta radimo o pitanju optuživanja drugih ljudi dok nemamo dovoljno dokaza za nešto tako – kazao je Dragan Lukač u julu 2019. godine.

Izvor: GERILA info

About The Author