NASTAVAK ORKESTRIRANE KAMPANJE PROTIV TJEDNIKA NOVOSTI

Predstavnici nekoliko braniteljskih udruga podnijeli su jutros Državnom odvjetništvu kaznenu prijavu protiv Borisa Dežulovića, Viktora Ivančića i Milorada Krstulovića. Predsjednik županijske podružnice Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora Ivan Turudić na konferenciji za novinare zatražio je od Državnog odvjetništva da pokrene kazneni progon protiv trojice komentatora tjednika “Novosti”, a od hrvatske Vlade da uskrati tjedniku financijska […]

NASTAVAK ORKESTRIRANE KAMPANJE PROTIV TJEDNIKA NOVOSTI

Predstavnici nekoliko braniteljskih udruga podnijeli su jutros Državnom odvjetništvu kaznenu prijavu protiv Borisa Dežulovića, Viktora Ivančića i Milorada Krstulovića. Predsjednik županijske podružnice Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora Ivan Turudić na konferenciji za novinare zatražio je od Državnog odvjetništva da pokrene kazneni progon protiv trojice komentatora tjednika “Novosti”, a od hrvatske Vlade da uskrati tjedniku financijska sredstva koja dodjeljuje Savjet za nacionalne manjine.

Iz redakcije tjednika “Novosti” reagirali su na kaznenu prijavu Koordinacije udruga veterana borbenih postrojbi i Koordinacije braniteljskih i stradalničkih udruga iz Domovinskog rata Splita i Splitsko-dalmatinske županije protiv Borisa Dežulovića, Viktora Ivančića i Milorada Krstulovića zbog tekstova u kojima “šire mržnju i netrpeljivost prema hrvatskom narodu i državnosti” te su ocijenili kako je tu riječ o “nastavku orkestrirane kampanje protiv tog tjednika koju je pokrenula Željka Markić”.

Iz “Novosti” podsjećaju da su već bili suočeni sa sličnom kaznenom prijavom koju su Hrvatska stranka prava (HSP) i još jedna tzv. braniteljska udruga podnijeli 2015. zbog objave teksta ‘Lijepa naša haubico’, a koju je Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu odbacilo 10. veljače ove godine s obrazloženjem da je riječ o satiričnom tekstu koji predstavlja oblik slobode mišljenja i izražavanja zajamčene Ustavom RH.

Ocjenjuju da “mržnju i netrpeljivost šire upravo oni koji, poput Željke Markić i Ivana Turudića, za tako nešto optužuju ‘Novosti'”.

Više na hnd.hr

About The Author