Nakon sastanka s Vučićem, Pavlović prekinula štrajk glađu

Poslije gotovo dva sata razgovora s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, Pavlović kaže da je zadovoljna ishodom sastanka

Nakon sastanka s Vučićem, Pavlović prekinula štrajk glađu
Foto: Predsedništvo Srbije

Direktorica novosadskog Kanala 9 Maja Pavlović prekinula je štrajk glađu poslije 18 dana, nakon što se susrela s predsjednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem kada je dobila garancije da će Vučić razgovarati s nadležnim institucijama kako bi vidjeli na koji način riješiti probleme ove televizije.

Sastanak s Vučićem trajao je gotovo dva sata, a kako Pavlović prenosi za Cenzolovku, Vučić joj je rekao da ukoliko se ništa ne dogodi u narednih 10 dana ponovo otpočne štrajk, naglasivši joj da za tim neće biti potrebe.

Ona dodaje i da je Vučić bio upoznat sa svim njenim zahtjevima, ali da je tražio pojašnjenje pojedinih stavki.

Maja Pavlović, koja je od početka osamnaestodnevnog štrajka tražila sastanak s Vučićem, navodi da je zadovoljna ishodom razgovora i da se stvari konačno pomjeraju s mrtve tačke.

– Tražio je da prekinem štrajk glađu, ali sam rekla da to ne mogu da učinim ukoliko ne dobijem neko rješenje za probleme. Dao je garanciju da će u roku od 10 dana razgovarati s nadležnima – navela je.

Ona dodaje da je pomak ostvaren i zbog toga što se već počelo s razgovorom sa organizacijama za zaštitu autorskih prava o korekciji tarifa koje plaćaju televizije.

Pavlović vodi višegodišnje sporove sa Organizacijom proizvođača fonograma Srbije (OFPS), Organizacijom muzičkih autora Srbije (SOKOJ) i Regulatornim telom za elektronske medije (REM) zbog naknada koje ova i ostale televizije moraju da im plaćaju, a za koje navodi da nisu prilagođene uvjetima na tržištu.

Njene zahtjeve, čija je suština da su tarife previsoke, podržale su brojne domaće i strane medijske i novinarske organizacije.

Izvor: Cenzolovka/Zoran Strika

About The Author