Magazin Time sjajnom ilustracijom prikazao Trumpovu zaostavštinu

Dnevni listovi u Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Francuskoj, Italiji i Španiji također su svoje naslovnice posvetile inauguraciju Joea Bidena

Magazin Time sjajnom ilustracijom prikazao Trumpovu zaostavštinu

Očekivano, današnje naslovnice svjetskih štampanih medija posvećene su jučerašnjoj inauguraciji predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Joea Bidena, ali posebno se izdvaja naslovnica magazina Time.

Ilustracija na kojoj je samo ispisan naziv magazina jasno kazuje stav Timea o tome šta je dočekalo novoizabranog predsjednika.

Slika prikazuje kabinet američkog predsjednika, u kojem je do sada bio Donald Trump, i nered koji je ostavio iza sebe. Time je ukazao da je pred Bidenom mnogo posla kako u unutrašnjoj, tako i u vanjskoj politici.

New York Times, Financial Times, Guardian i Independent su na naslovnici izdvojili izjavu novoizabranog predsjednika da je “demokratija prevladala, dok je Washington Post istakao “Biden: Jedinstvo je put”.

Daily Telegraph je na fotografiji na kojoj se vidi Biden dok polaže zakletvu naglasio njegov poziv da “završimo ovaj necivilizirani rat”.

Osim u Sjedinjenim Američkim Državama i Velikoj Britaniji, inauguracija je na naslovnicama utjecajnih njemačkih, francuskih, italijanskih i španskih dnevnih listova.

Frankfurter Allgemeine Zeitung je istakao Bidenove riječi: “Poslušajte me, slijedite mene i slijedite moje srce”.

Francuski Le Monde je podcrtao njegovu izjavu da je “demokratija pobijedila”, dok je Le Figaro poručio: “San Joea Bidena o jedinstvu”.

La Repubblica je pak poručila “Iskupljenje Amerike”, dok je drugi italijanski list Corriere Della Sera u naslovu istakao poziv na ujedinjenje uz konstataciju da “počinje era Bidena i Harris (potpredsjednice SAD-a Kamale Harris”.

Španski El Pais je također istakao njegovu izjavu da je “demokratija pobijedila”.

Izvor: Klix

About The Author