JANEZU JANŠI KAZNA OD 6.000 EURA ZBOG VRIJEĐANJA NOVINARKI

Bivši premijer Slovenije i lider Slovenske demokratske stranke Janez Janša kažnjen je sa 6.000 eura zbog vrijeđanja dvije novinarke Radio televizije Slovenije. U presudi izrečenoj nakon ponovnog suđenja na sudu u Velenju, određeno je da Janša plati i troškove spora u visini od 513 eura, objavila je agencija STA. U poruci koju je na Twitteru […]

JANEZU JANŠI KAZNA OD 6.000 EURA ZBOG VRIJEĐANJA NOVINARKI

Bivši premijer Slovenije i lider Slovenske demokratske stranke Janez Janša kažnjen je sa 6.000 eura zbog vrijeđanja dvije novinarke Radio televizije Slovenije.

U presudi izrečenoj nakon ponovnog suđenja na sudu u Velenju, određeno je da Janša plati i troškove spora u visini od 513 eura, objavila je agencija STA.

U poruci koju je na Twitteru objavio 2016. godine Janša je novinarku Eugeniju Karl i urednicu Mojcu Pašek Šetinc nazvao “opranim prostitutkama čije su jeftine usluge na ponudi na Facebook stranici javne kuće”.

Obje novinarke su tužile Janšu i sud u Velenju je presudio u njihovu korist. Janša se žalio na obje presude i Viši sud u Celju naložio je novo suđenje u slučaju Eugenije Karl, a potvrdio je presudu u slučaju Pašek Šetinc.

Na novom suđenju Janša je ponovo proglašen krivim.

N1

About The Author