JAN KUCIAK, SLOVAČKI NOVINAR UBIJEN U PORODIČNOJ KUĆI

Slovački novinar koji je pisao o poreznim prevarama privrednika koji su povezani sa vladajućom strankom, pronađen je mrtav, tokom vikenda, u porodičnoj kući, objavila je internet stranica Dennik N, prenoseći informaciju ministarstva unutrašnjih poslova, javlja Reuters. Jan Kuciak (27) novinar portala Aktuality.sk, ubijen je zajedno sa partnerkom u gradu Velka Maca, 65 kilometara udaljenom od Bratislave, prenose […]

JAN KUCIAK, SLOVAČKI NOVINAR UBIJEN U PORODIČNOJ KUĆI

Slovački novinar koji je pisao o poreznim prevarama privrednika koji su povezani sa vladajućom strankom, pronađen je mrtav, tokom vikenda, u porodičnoj kući, objavila je internet stranica Dennik N, prenoseći informaciju ministarstva unutrašnjih poslova, javlja Reuters.

Jan Kuciak (27) novinar portala Aktuality.sk, ubijen je zajedno sa partnerkom u gradu Velka Maca, 65 kilometara udaljenom od Bratislave, prenose mediji u Slovačkoj.

On je ustrijeljen, kako pišu mediji, u grudi, a njegova djevojka u glavu.

Očekuje se da će policija danas saopštiti više detalja o slučaju.

Kuciak je 9. februara objavio priču o sumnji na poresku prevaru povezanu sa luksuznim stambenim kompleksom u Bratislavi, zbog čega je prošle godine grupa demonstranata tražila ostavku ministra policije Roberta Kalinaka koji je, kako se tvrdi, povezan sa investitorom.

Obojica osumnjičenih su negirali bilo kakve nezakonitosti.

RSE

About The Author