Izložba fotografija 25 priča za 25 godina mira u BiH

Izložba je najava šestog Pop Art Festivala koji će ovog proljeća biti tematski fokusiran na mlade umjetnike

Izložba fotografija 25 priča za 25 godina mira u BiH
Foto: Avaz.ba

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini u saradnji sa Udruženjem za kulturu i obrazovanje – Pogon organizirat će izložbu fotografija na kojima će biti predstavljeno 25 životnih priča mladih ljudi rođenih 1995. godine kada je uspostavljen mir u Bosni i Hercegovini.

Kroz fotografije i opise, dvije američke fotografkinje – Caroline M. Wisler i Cat Norman Tahirović, namjera je autentično predočiti iskustva, razočarenja, ali i nadu u bolje sutra mladih građana BiH. Svi koji su se našli na fotografijama predstavljaju jednu generaciju koja je budućnost ove zemlje, koja je spremna da je oblikuje i nadograđuje, a njihov glas važan je pokazatelj trenutnih društveno-političkih i ekonomskih prilika u Bosni i Hercegovini.

Izložba “25 za 25”, koja je još jedan od rezultata prijateljstva i partnerstva građana Sjedinjenih Američkih Država i Bosne i Hercegovine, bit će otvorena 23. februara u holu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Udruženje za kulturu i obrazovanje – Pogon, bh. javnosti je u proteklih deset godina poznato kroz organizaciju različitih kulturno-umjetničkih sadržaja kao što su predstave, performansi, izložbe i murali, panel diskusije, a poseban značaj nose edukativne radionice za mlade.

Izložba “25 za 25” je na neki način najava šestog Pop Art Festivala koji će ovog proljeća biti tematski fokusiran na mlade slikare, dizajnere, fotografe, vajare kipare i konceptualne umjetnike, kroz mnogobrojne postavke u sarajevskim galerijama.

Izvor: Udruženje Pogon/klix

About The Author