HRT ZABRANIO NOVINARU DA GOVORI NA TRIBINI O LJUDSKIM PRAVIMA

Na tribini nazvanoj ‘Tvornica straha – difamacija kao politička praksa’, koja se u srijedu održala u sklopu 16. Human Rights Film Festivala u organizaciji Documente – Centra za suočavanje s prošlošću, trebao je govoriti i Marko Stričević, vanjskopolitički novinar HRT-a U pozivu zainteresiranima – uz imena Nine Čolović iz Srpskog narodnog vijeća, publicistkinje i aktivistice Vesne Kesić, Martina Previšića s […]

HRT ZABRANIO NOVINARU DA GOVORI NA TRIBINI O LJUDSKIM PRAVIMA

Na tribini nazvanoj ‘Tvornica straha – difamacija kao politička praksa’, koja se u srijedu održala u sklopu 16. Human Rights Film Festivala u organizaciji Documente – Centra za suočavanje s prošlošću, trebao je govoriti i Marko Stričević, vanjskopolitički novinar HRT-a

U pozivu zainteresiranima – uz imena Nine Čolović iz Srpskog narodnog vijeća, publicistkinje i aktivistice Vesne Kesić, Martina Previšića s Odsjeka za povijest Filozofskog fakulteta u Zagrebu i predsjednika HND-a Hrvoja Zovka – stajalo je i ono Marka Stričevića, ali on na tribini nije govorio.

Prema informacijama s Prisavlja, Stričević nije dobio suglasnost HRT-a za javni nastup i to na tribini festivala o ljudskim pravima na temu difamacije i širenja lažnih vijesti. Stričević je, neslužbeno doznajemo, zatražio dopuštenje, ali mu ga rukovoditeljica IMS-a Katarina Periša Čakarun i ravnatelj Programa IMS-a Renato Kunić nisu željeli dati. Tek je na dan održavanja tribine, bez pojašnjenja, obaviješten da nije dobio suglasnost.

Nedavanje suglasnosti Stričeviću tim je gore ako se zna da je urednica Hrvatskog radija Eliana Čandrlić nedavno moderirala promociju knjige Martine Dalić o Agrokoru, što se teško može usporediti s tribinom o ljudskim pravima. S druge strane, Maja Sever je zbog gostovanja na N1 televiziji dobila poziv za očitovanjem pred otkaz, premda je imala famoznu suglasnost.

Više na portalnovosti.com

About The Author