HND: “U IME OBITELJI HUŠKA I ŠIRI MRŽNJU”

‘Napad na Novosti vidimo kao dio orkestrirane hajke na ‘nepodobne’ medije i udruge civilnog društva. Istovremeno, udruzi U ime obitelji ne smeta što neki mediji, pa i oni sufinancirani novcem iz javnih izvora, nekažnjeno šire netoleranciju i mržnju prema pripadnicima manjinskih skupina’, poručuju iz HND-a Hrvatsko novinarsko društvo (HND) priopćenjem je upozorilo na opasnu neistinu […]

HND: “U IME OBITELJI HUŠKA I ŠIRI MRŽNJU”

‘Napad na Novosti vidimo kao dio orkestrirane hajke na ‘nepodobne’ medije i udruge civilnog društva. Istovremeno, udruzi U ime obitelji ne smeta što neki mediji, pa i oni sufinancirani novcem iz javnih izvora, nekažnjeno šire netoleranciju i mržnju prema pripadnicima manjinskih skupina’, poručuju iz HND-a

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) priopćenjem je upozorilo na opasnu neistinu kojom udruga U ime obitelji opravdava svoj zahtjev da se tjedniku Novosti prestanu isplaćivati sredstva iz proračuna te da mu se zabrani javljanje na natječaje sljedeće tri godine.

Iz HND-a poručuju da udruga U ime obitelji, kao i bilo tko drugi, ima pravo javno tražiti što god želi pa tako i da se obustavi financiranje bilo kojeg medija iz proračuna Republike Hrvatske, ali nema pravo vrijeđati i huškati, što upravo čini kroz tvrdnje svojih čelnika da Novosti potiču netoleranciju i šire mržnju prema većinskom, hrvatskom narodu.

‘Za tako ozbiljne optužbe čelnici udruge U ime obitelji nisu ponudili niti jedan stvaran argument već samo primjere koji služe demagoškoj, populističkoj i u današnje vrijeme, nažalost, sve prisutnijoj pseudoargumentaciji. Ovaj napad udruge U ime obitelji na tjednik Novosti HND zbog toga vidi kao dio orkestrirane hajke na ‘nepodobne’ neprofitne i druge medije te udruge civilnog društva. Ta je hajka vrlo opasna po demokratske vrijednosti u hrvatskom društvu. Istovremeno, udruzi U ime obitelji čini se ne smeta što neki mediji, pa i oni sufinancirani novcem iz javnih izvora, doista nekažnjeno šire netoleranciju i mržnju, ali prema pripadnicima nacionalnih i ostalih manjinskih skupina. Stoga HND još jednom poziva političke čelnike u Republici Hrvatskoj da jasno osude huškačke napade bez obzira od koga dolaze a nadležna tijela da reagiraju u stvarnim slučajevima huškanja i širenja mržnje’, navodi se u priopćenju koje potpisuju Saša Leković, predsjednik HND-a, i Milan Cimeša, predsjednik ogranka HND-a u Novostima.

hnd.hr

About The Author