GRADIŠKA: Webinar za radionicu “Građansko novinarstvo”

Tweet Portal “Impuls” poziva sve zainteresovane građane da se prijave na radionica...

GRADIŠKA: Webinar za radionicu “Građansko novinarstvo”

Portal “Impuls” poziva sve zainteresovane građane da se prijave na radionica “Građansko novinarstvo” koja će se održati 2. avgusta 2018. u Udruženju “Most” u Gradišci. Ukoliko niste u mogućnosti da prisustvujete radionici, možete se prijaviti putem webinara, i na taj način biti učesnik radionice “Građansko novinarstvo”.

Radionici možete pristupiti preko sljedećeg linka: Webinar za radionicu “građansko novinarstvo”.

Registracija je veoma jednostavna. Nakon klika na link, instalirajte Zoom aplikaciju i prijavite se sa Vašom e-mail adresom i Vašim imenom.

Polaznici seminara upoznaće se sa nastankom i osnovama građanskog novinarstva, primjeni novih alata koji omogućavaju brži protok informacija, kako kreirati relevantan sadržaj, a zadržati profesionalnu razinu priče i pri tome postati dio otvorene online redakcije.

Građansko novinarstvo je model koji dopušta ulazak konzumentima medija u njima dugo nedostupnu sferu. Multimedijalno doba nam dopušta da kao građani budemo aktivni kreatori medijskog prostora. Novinarstvo se neprestano bori sa povjerenjem svoje publike, a da bi vratili i zadržali pozitivnu reputaciju sve više uključuju građane u kreiranje svog sadržaja.

Polaznici radionice dobiće priliku da svoje vještine pisanja iskažu u formi bloga, lične refleksije, a tri najbolja teksta će biti novčano nagrađena i objavljena na našem portalu Impulsportal.net i na partnerskom portalu o kulturi sjećanja www.dwp-balkan.org koga uređuje forum ZFD.

Radionica „Građansko novinarstvo“ održaće se 2. avgusta u Udruženju “Most” sa početkom u 14:00 časova. Svi zainteresovani za učešće treba da ispune prijavu i pošalju na email adrese: redakcija@impulsportal.net vesnacave@gmail.com i mirjana.b.tesanovic@gmail.com sa naznakom „Za radionicu Građansko novinarstvo“, najkasnije do 1. avgusta.

Prijavu možete preuzeti OVDJE

impulsportal.net

About The Author

Arhiva

VIJESTI

Vijesti

Latest

Internetske platforme i ekstremizam

Potencijalni demonstranti mogu komunicirati na mnogo načina, a zatvaranje javnih kanala stvara rizik da se planiranje preseli u privatne ili šifrirane prostore koje je tijelima zakona teže nadzirati

NAJČITANIJE

Dnevni komentar, Dnevnici, Fake & Spin, Medijska i informacijska pismenost, Medijsko-političke analize, Naslovnica, Političke emisije, Twitter iz dana u dan

Latest

Koliko vrijedi djevičanstvo?

Nevinost u konačnici postaje društveni konstrukt, pitanje kontrole ženske seksualnosti i legitimnog prijenosa imovine. Vlasnik bi u toj priči uvijek trebao da bude muškarac