GOOGLE: 21 milijun eura medijima u Europi

Grantovi u okviru programa Digital News Innovation Fund dodijeljeni za 98 medijskih projekata.  Googleov fond za inovacije u digitalnim medijima već peti put je dodijelio podršku za inovativne medijske projekte. Ukupno 21 milion eura dodijeljen je za projekte koji su fokusirani na monetizaciju i diverzifikaciju izvora finansiranja u medijima u 28 evropskih zemalja. Ukupno je […]

GOOGLE: 21 milijun eura medijima u Europi

Grantovi u okviru programa Digital News Innovation Fund dodijeljeni za 98 medijskih projekata. 

Googleov fond za inovacije u digitalnim medijima već peti put je dodijelio podršku za inovativne medijske projekte. Ukupno 21 milion eura dodijeljen je za projekte koji su fokusirani na monetizaciju i diverzifikaciju izvora finansiranja u medijima u 28 evropskih zemalja.

Ukupno je pristiglo 820 aplikacija na program grantova za koje je Google već dodijelio 115 miliona eura prethodnih godina. Ključne teme koje proizlaze iz projekata upućuju na to da je fokus na glasovnim uređajima, personalizaciji, dinamičnim cijenama i korištenju machine learninga, saopštili su iz Fonda.
Od zemalja regije do sada su finansirana tri projekta iz Hrvatske i šest projekata iz Slovenije koje možete pogledati ovdje.

Do sada je finansirano oko 600 projekata koje možete detaljno istražiti na stranici Digital News Innovation Fonda. Aplikacije za novi krug dodjele grantova najavljen je za kraj ove godine.

media.ba

About The Author