FACEBOOK SVE MANJE POPULARAN U SAD-u, INSTAGRAM U PORASTU

Mladi u Sjedinjenim Američkim Državama sve manje koriste društvenu mrežu Facebook. Od ove društvene mreže popularniji su Snapchat, Instagram i YouTube. Istraživanje Centra „Pew“ pokazuje da Facebook nije više tako popularan kao ranije. Ispitivanje sprovedeno od 7. marta do 10. aprila, a tokom kojeg su korišćene preporuke i korišćenje pametnih telefona mladih uzrasta od 13 […]

FACEBOOK SVE MANJE POPULARAN U SAD-u, INSTAGRAM U PORASTU

Mladi u Sjedinjenim Američkim Državama sve manje koriste društvenu mrežu Facebook. Od ove društvene mreže popularniji su Snapchat, Instagram i YouTube.

Istraživanje Centra „Pew“ pokazuje da Facebook nije više tako popularan kao ranije.

Ispitivanje sprovedeno od 7. marta do 10. aprila, a tokom kojeg su korišćene preporuke i korišćenje pametnih telefona mladih uzrasta od 13 do 17 godina, pokazuje da 51 posto mladih koristi Facebook, 69 Snapchat, 72 posto Instagram i 85 YouTube.

Podsjetili su i na isto istraživanje sprovedeno 2015. godine kada je objavljen podatak da 71 posto mladih koristi Facebook, 52 Instagram i 41 Snapchat.

Također, došli su i do podatka da 95 posto mladih koristi pametne telefone. Više od 30 posto ispitanika utjecaj društvenih mreža smatra pozitivnim, a 24 posto negativnim.

N1

About The Author