DODJELA NOVINARSKIH NAGRADA HND-A: U KONKURENCIJI ZA NAGRADE 102 NOVINARA

Svečana dodjela novinarskih nagrada Hrvatskog novinarskog društva u povodu Svjetskog dana slobode medija održat će se u četvrtak, 3. svibnja 2018. u 12 sati, u Velikoj dvorani Novinarskog doma u Perkovčevoj 2. Za nagrade Hrvatskog novinarskog društva objavljenih u 2017. godini natjecalo se 102 novinara. Nagrade se dodjeljuju u devet kategorija – za televizijsko, radijsko, internet, […]

DODJELA NOVINARSKIH NAGRADA HND-A: U KONKURENCIJI ZA NAGRADE 102 NOVINARA

Svečana dodjela novinarskih nagrada Hrvatskog novinarskog društva u povodu Svjetskog dana slobode medija održat će se u četvrtak, 3. svibnja 2018. u 12 sati, u Velikoj dvorani Novinarskog doma u Perkovčevoj 2.

Za nagrade Hrvatskog novinarskog društva objavljenih u 2017. godini natjecalo se 102 novinara. Nagrade se dodjeljuju u devet kategorija – za televizijsko, radijsko, internet, pisano i istraživačko novinarstvo, novinsku fotografiju, snimateljski rad te za životno djelo i novinara godine.

Za nagradu Novinar godine konkuriraju novinar Večernjeg lista Hassan Haidar Diab, novinar N1 Televizije Hrvoje Krešić, voditeljica i urednica emisije Nove TV ‘Provjereno’ Ivana Paradžiković i novinarka HRT-a Maja Sever.

Za nagradu Nikša Antonini za najbolju novinsku fotografiju natjecalo se 23 autora, dok je za nagradu Žarko Kaić za najbolji snimateljski rad bilo prijavljeno 4 autora.

U kategoriji najzapaženijih novinarskih radova Marija Jurić Zagorka ove je godine bilo prijavljeno ukupno 64 novinara. Za nagradu za televizijsko novinarstvo konkuriralo je 22 autora, za nagradu za pisano novinarstvo 15, radijsko 4, internetsko 13 te 10 za istraživačko novinarstvo.

Nagrada za životno djelo Otokar Keršovani pripast će jednom od petoro prijavljenih kandidata.

O nagradi Novinar godine odlučuivali su svi redovni članovi Hrvatskog novinarskog društva prema posebnom Pravilniku, dok je o svim ostalim nagradama odlučivao Ocjenjivački odbor, odnosno četiri ocjenjivačke skupine.

hnd.hr

About The Author