DODJELA NAGRADA „MARKO POLO – SLAVNI PUTOPISAC 2018.“

U Velikoj dvorani Novinarskog doma 13. prosinca u 11.30 sati održat će se dodjela nagrada „Marko Polo – slavni putopisac 2018.“. Riječ je o projektu koji promovira turističku reportažu, a pokrenuo ga je 2010. godine FIJET Hrvatska u suradnji sa Zborom turističkih novinara Hrvatskog novinarskog društva. Svake godine statuom Marko Polo nagrađuje se domaći novinar […]

DODJELA NAGRADA „MARKO POLO – SLAVNI PUTOPISAC 2018.“

U Velikoj dvorani Novinarskog doma 13. prosinca u 11.30 sati održat će se dodjela nagrada „Marko Polo – slavni putopisac 2018.“.

Riječ je o projektu koji promovira turističku reportažu, a pokrenuo ga je 2010. godine FIJET Hrvatska u suradnji sa Zborom turističkih novinara Hrvatskog novinarskog društva.

Svake godine statuom Marko Polo nagrađuje se domaći novinar za najbolji putopis iz Hrvatske te strani novinar (član FIJET-a) za najbolju reportažu o zemlji domaćinu međunarodnoga kongresa FIJET-a (Međunarodna udruga turističkih novinara i pisaca o turizmu) prethodne godine (Tunis 2017.). Posebna priznanja dodjeljuju se i za reportaže koje posebno promoviraju pojedine hrvatske krajeve, vrijednosti i ljude te suradnju turističkih novinara putopisaca i profesionalaca u kreiranju novih turističkih sadržaja.

Cilj nagrade je poticati turističke profesionalce da putopisne priče „koriste kao gotov proizvod“ za novi sadržaj za turističku ponudu i motiv dolaska gostiju.

Dodjeli nagrada ove će godine prisustvovati i glavni tajnik Mediteranske turističke Fondacije Andrew Agius Muscat te turistički novinari iz Belgije, Bosne i Hercegovine, Francuske, Malte, Makedonije, Rumunjske, Srbije, Tunisa i Turske, a na čelu s predsjednikom međunarodnog FIJET-a Tijanijem Haddadom.

Uoči dodjele nagrada, u 10 sati, dr. sc. Damir Krešić, ravnatelj Instituta za turizam, održat će predavanje na temu „Primjena digitalnih tehnologija u turizmu“.

Dodjela nagrada održat će se pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović te pokroviteljstvom Ministarstva turizma, Hrvatske turističke zajednice, Turističke zajednice grada Zagreba i Instituta za turizam Zagreb.

hnd.hr

About The Author