DODIJELJENE NAGRADE ZA NAJBOLJU KRATKU PRIČU

I ove godine dodijeljene su nagrade najuspješnijim piscima na konkursu Oslobođenja za kratku priču. Na konkurs je pristiglo pedesetak priča iz cijele BiH, a tri najbolje priče nagrađene su plaketom i 1.500, 1.000 i 500 KM. Za najbolju priču ovogodišnjeg konkursa Oslobođenja proglašena je priča “Daleko je Kazablanka”, autorice Emine Elezović, koja nije prisustvovala svečanosti, […]

DODIJELJENE NAGRADE ZA NAJBOLJU KRATKU PRIČU
Foto: oslobodjenje.ba

I ove godine dodijeljene su nagrade najuspješnijim piscima na konkursu Oslobođenja za kratku priču. Na konkurs je pristiglo pedesetak priča iz cijele BiH, a tri najbolje priče nagrađene su plaketom i 1.500, 1.000 i 500 KM.

Za najbolju priču ovogodišnjeg konkursa Oslobođenja proglašena je priča “Daleko je Kazablanka”, autorice Emine Elezović, koja nije prisustvovala svečanosti, jer se nalazi na studiju u Finskoj. Za Enesu Mahmić, koja je napisala drugonagrađenu priču “Sezonske radnice”, nagradu je preuzeo njen brat, jer je i ona na studiju u SAD-u.

Za trećenagrađenu priču konkursa, prema odluci žirija, proglašena je priča “Duhovi”, čiji je autor Ernad Osmić.

O nagradama je odlučivao žiri u sastavu Kristina Ljevak, te Marko Tomaš i Dario Bevanda, a dobitnicu četvrte nagrade konkursa Oslobođenja za kratku priču, izabrali su čitaoci jer im se najviše dopala priča novinarke Vanje Šunjić, koja je preuzela nagradu ističući da je to njena prva priča.

Više na oslobodjenje.ba

About The Author