SLUČAJ KHASHOGGI: Policija pretražuje stan u gradu Yalova

Policija pretražuje stan u turskom gradu Yalova, a akcija je povezana s ubistvom saudijskog novinara Jamala Khashoggija, izvijestili su državni mediji. Mediji su izvijestili da su policijske snage, koje u su ujutro došle u vilu, pretraživale objekat i njegovo okruženje na jugoistoku Istanbula. Khashoggi, novinar i kolumnista lista The Washington Post, ubijen je 2. oktobra […]

SLUČAJ KHASHOGGI: Policija pretražuje stan u gradu Yalova
Foto: Al Jazeera

Policija pretražuje stan u turskom gradu Yalova, a akcija je povezana s ubistvom saudijskog novinara Jamala Khashoggija, izvijestili su državni mediji.

Mediji su izvijestili da su policijske snage, koje u su ujutro došle u vilu, pretraživale objekat i njegovo okruženje na jugoistoku Istanbula.

Khashoggi, novinar i kolumnista lista The Washington Post, ubijen je 2. oktobra u zgradi saudijskog konzulata u Istanbulu. Tursko tužilaštvo otkrilo je da je Khashoggi zadavljen odmah po ulasku u konzulat, a da je njegovo tijelo raskomadano i uništeno.

Vlasti Saudijske Arabije naknadno su priznale da je Khashoggi ubijen, a da nije napustio konzulat, kako su prvobitno tvrdile.

Više na AJB

About The Author