ÇAVUŞOĞLU: Presudna međunarodna istraga o slučaju Jamala Khashoggija

Turski šef diplomatije Mevlüt Çavuşoğlu je izjavio u srijedu kako je u ovoj fazi presudna međunarodna istraga o slučaju ubijenog saudijskog novinara Jamala Khashoggija, prenosi agencija Anadolija. “U svakom slučaju, Turska će učiniti sve što je potrebno da se razjasne svi aspekti ovog ubojstva”, kazao je on u obraćanju u Ankari. Ponovio je kako je Turska obavila transparentan proces, što […]

ÇAVUŞOĞLU: Presudna međunarodna istraga o slučaju Jamala Khashoggija
Foto: Anadolija

Turski šef diplomatije Mevlüt Çavuşoğlu je izjavio u srijedu kako je u ovoj fazi presudna međunarodna istraga o slučaju ubijenog saudijskog novinara Jamala Khashoggija, prenosi agencija Anadolija.

“U svakom slučaju, Turska će učiniti sve što je potrebno da se razjasne svi aspekti ovog ubojstva”, kazao je on u obraćanju u Ankari.

Ponovio je kako je Turska obavila transparentan proces, što je, kako je rekao, priznao i čitav svijet.

Naglasio je da je Khashoggi bio žrtva brutalnog ubojstva, dodajući kako su obavještajne i sigurnosne agencije prikupljene dokaze pokazale onima koju su ih željeli vidjeti.

“Turska se ne bavi nikakvim blefom. Šta god da je u rukama Turske, to trebamo podijeliti s međunarodnom zajednicom”, kazao je turski šef diplomatije.

Khashoggi je ušao 2. oktobra u konzulat Saudijske Arabije u Istanbulu i više nije viđen. Potvrđeno je kako je ubijen čim je ušao u zgradu, no nema tragova njegovom tijelu.

Više na balkans.aljazeera.net

About The Author