Urednicima koji dopuste uvredljive komentare do 5000 eura kazne

Novi slovenski zakon o medijima nalaže urednicima da brišu uvredljive komentare kojima se širi govor mržnje. Ukoliko to ne učine u najkraćem mogućem roku predviđene su i sankcije, odnosno globa glavnim urednicima u visini od 500 do 5000 eura. Riječ je o nacrtu zakona koji je još u fazi javne rasprave, ali je već izazvao polemike […]

Urednicima koji dopuste uvredljive komentare do 5000 eura kazne

Novi slovenski zakon o medijima nalaže urednicima da brišu uvredljive komentare kojima se širi govor mržnje. Ukoliko to ne učine u najkraćem mogućem roku predviđene su i sankcije, odnosno globa glavnim urednicima u visini od 500 do 5000 eura.

Riječ je o nacrtu zakona koji je još u fazi javne rasprave, ali je već izazvao polemike i suprotstavljena mišljenja, jer jedni smatraju da se ovakvim rješenjem širi prostor slobode izražavanja uz političku korektnost, dok drugi misle da je riječ o cenzuri.

Uvođenje sankcija i brisanje nekorektnih komentara čitatelja i slušatelja ministarstvo kulture, koje je predlagač zakona, obrazložilo je potrebom smanjivanja pojave govora mržnje, osobito u medijima na internetskim platformama.

Više na tacno.net

About The Author