UNS: Hitno istražiti prijetnje redakciji N1 televizije

Jučer je u redakciju N1 televizije stiglo pismo gdje se navodi da će nastradati novinari, a zgrada televizija biti dignuta u vazduh.

UNS: Hitno istražiti prijetnje redakciji N1 televizije
Foto: N1

Pošiljalac se potpisao kao Beogradski veterani ratova 1999. U pismu je, pored pretnji, završila i članska knjižica Saveza ratnih veterana Srbije. 

Međutim, predsednik tog udruženja Željko Vukelić kaže da oni ne stoje iza poslatih poruka i da žele da policija ispita slučaj. “Ja nemam blage veze o bilo čemu, a vi ako imate to prosledite nekome ko može da pogleda, da nije neko podmetnuo, ja mogu samo da kažem da najviše gledam N1, jer je najobjektivnija usred ovog svega neobjektivnog na medijskom prostoru”, kazao je Vukelić prenosi Radio Slobodna Evropa.

Udruženje novinara Srbije (UNS) osudilo je pretnje redakciji Televizije N1 i zatražilo od policije i tužilaštva hitnu istragu tog slučaja.

“UNS podseća da je, prema odredbama Krivičnog zakonika, za ugrožavanje sigurnosti pretnjom osobama koje obavljaju posao od javnog značaja informisanjem, predviđena zatvorska kazna od šest meseci do pet godina zatvora. UNS očekuje da odgovorni za ove pretnje u skladu sa tim budu i kažnjeni”, navodi se u saopštenju.

Izvor: Radio Slobodna Evropa

About The Author