UNITED GROUP: Konkurs za distribuciju RTS-a bio nezakonit

United Grupa, kojoj pripada i kablovski operater SBB, saopćila je da je odbila učestvovati na javnom konkursu za distribuciju RTS-ovih kanala u inostranstvu, zato što je konkurs bio protuzakonit, i u potpunosti suprotan sa poslovanjem bilo kojeg javnog servisa koji treba da teži da bude dostupan što širem auditorijumu. United Grupa podsjeća da sa RTS-om […]

UNITED GROUP: Konkurs za distribuciju RTS-a bio nezakonit

United Grupa, kojoj pripada i kablovski operater SBB, saopćila je da je odbila učestvovati na javnom konkursu za distribuciju RTS-ovih kanala u inostranstvu, zato što je konkurs bio protuzakonit, i u potpunosti suprotan sa poslovanjem bilo kojeg javnog servisa koji treba da teži da bude dostupan što širem auditorijumu.

United Grupa podsjeća da sa RTS-om ima partnerski odnos već godinama i da je do sada distribuirala RTS kanale na svim platformama koje posjeduje. Konstatuje, međutim, da je RTS ove godine, nažalost, ponudio za reemitovanje svojih kanala u inostranstvu cijenu koja je 10 puta veća od one koju je United Grupa do sada plaćala, i 27 puta veća od one koju javni servisi prosječno naplaćuju za emitovanje svojih programa u inostranstvu, što je ekonomski neprihvatljivo.

United Grupa dodaje i da je odbila da učestvuje na javnom konkursu za distribuciju RTS kanala iz razloga što je konkurs protuzakonit iz materijalno-pravnih i formalno-pravnih razloga, i u potpunosti suprotan sa poslovanjem bilo kojeg javnog servisa koji treba da teži da bude dostupan što širem auditorijumu. O nezakonitosti sprovođenja konkursa obavijestili su, kako navode, sve nadležne institucije.

Više na N1

About The Author