PROŠIRENO DJELOVANJE KOMISIJE ZA ISTRAGE UBOJSTAVA NOVINARA

Vlada Srbije je donijela odluku o proširenju polja djelovanja Komisije za razmatranje činjenica iz istraga o ubojstvima novinara na u ratovima u Jugoslaviji i na Kosovu. Kako se navodi, odluka je donijeta kako bi se, kroz koordinaciju službi Srbije, suradnju s novinarima i sa sličnim institucijama iz regiona, nastavila “borba protiv nekažnjivosti ubistava novinara” i […]

PROŠIRENO DJELOVANJE KOMISIJE ZA ISTRAGE UBOJSTAVA NOVINARA

Vlada Srbije je donijela odluku o proširenju polja djelovanja Komisije za razmatranje činjenica iz istraga o ubojstvima novinara na u ratovima u Jugoslaviji i na Kosovu.

Kako se navodi, odluka je donijeta kako bi se, kroz koordinaciju službi Srbije, suradnju s novinarima i sa sličnim institucijama iz regiona, nastavila “borba protiv nekažnjivosti ubistava novinara” i doprinijelo rasvjetljavanju ubojstava novinara u sukobima u Jugoslaviji od 1991. do 1995. kao i kidnapovanja i ubojstva novinara na Kosovu od 1998. do kraja 2000.

Izabrani su i novi članovi Komisije koji predstavljaju Tužilaštvo za ratne zločine i Službu za ratne zločine MUP Srbije.

Veran Matić, predsjednik Komisije za istraživanje ubistava novinara, povodom odluke Vlade Srbije da proširi mandat i obaveze Komisije, ocijenio je da je ta odluka veoma važna za borbu protiv nekažnjivosti ubojstava novinara.

Više na safejournalists.net

About The Author