UMRLA SPORTSKA NOVINARKA SANJA VUJISIĆ

Dugogodišnja novinarka sportske redakcije RTS-a Sanja Vujisić umrla je danas u Beogradu u 56. godini, poslije duge i teške bolesti. RTS je saopćio da je Vujisić bila prva žena koja se u sportskoj redakciji pojavila kao prezenter u Dnevniku i emisijama specijaliziranim za fudbal, kao što je bio “Top sport”. Više od 20 godina pravila […]

UMRLA SPORTSKA NOVINARKA SANJA VUJISIĆ
Foto: Printscreen

Dugogodišnja novinarka sportske redakcije RTS-a Sanja Vujisić umrla je danas u Beogradu u 56. godini, poslije duge i teške bolesti.

RTS je saopćio da je Vujisić bila prva žena koja se u sportskoj redakciji pojavila kao prezenter u Dnevniku i emisijama specijaliziranim za fudbal, kao što je bio “Top sport”.

Više od 20 godina pravila je rubrike za Indirekt, Sportski pregled, Svet sporta i Olimpijske krugove.

Uređivala je i vodila specijalizirane emisije o Svjetskim prvenstvima u fudbalu, Olimpijskim igrama, kao i Novogodišnje emisije. Izvještavala je sa brojnih takmičenja u zemlji i inostranstvu.

Prije dvije godine Udruženje sportskih novinara Srbije dodijelilo joj je Nagradu “Branka Prelević”. U sportskoj redakciji Televizije Beograd Sanja Vujisić radila je 27 godina.

N1

About The Author