UHAPŠEN MUŠKARAC KOJI JE TELEFONSKI PRIJETIO PORTALU KLIX.BA

Muškarac koji je prije dvanaest dana uputio telefonsku prijetnju redakciji portala Klix.ba uhapšen je u Sarajevu. Muškarac inicijala I.M. (1987. godište), rođen u Makedoniji, dolazi s područja Općine Stari Grad u Sarajevu i on je nakon policijske istrage lociran prema telefonskom broju sa kojeg je pozvao i prijetio članovima našeg portala. Njega su uhapsili službenici […]

UHAPŠEN MUŠKARAC KOJI JE TELEFONSKI PRIJETIO PORTALU KLIX.BA

Muškarac inicijala I.M. (1987. godište), rođen u Makedoniji, dolazi s područja Općine Stari Grad u Sarajevu i on je nakon policijske istrage lociran prema telefonskom broju sa kojeg je pozvao i prijetio članovima našeg portala.

Njega su uhapsili službenici Treće policijske uprave MUP-a Kantona Sarajevo nakon čega je priveden u policijske prostorije gdje je priznao izvršenje krivičnog djela. Nad njim će biti izvršena kriminalistička obrada, a o slučaju je obaviješten i dežurni tužilac Kantonalnog Tužilaštva KS.

“Gdje god vam sretnem kojeg novinara ruku ću mu slomiti. Tebi ću pogotovo mater j***t, jesi čuo. Gdje vas budemo na ulici hvatali glave ćemo vam kidat. Je li vam jasno? Jučer si uspio pobjeći, a danas nećeš uspjeti pobjeći”, rečeno je, između ostalog, u telefonskom pozivu.

Misija OSCE-a u BiH i Ured visokog predstavnika međunarodne zajednice osudili su fizički napad na reportere portala Klix.ba i Al Jazeere Balkans tokom protesta bivših boraca kao i telefonske prijetnje upućene novinarima Klixa. Osudi napada pridružile su se i brojne političke stranke, kao i brojne kolege novinari.

Telefonska prijetnja redakciji portala Klix.ba je upućena dan nakon što je grupa bivših boraca tokom protesta u glavnom gradu BiH fizički napala i povrijedila reportere portala Klix.ba i Al Jazeere Balkans.

klix.ba

About The Author